A családi vagyon generációkon át történő megőrzése és gyarapítása elsődleges fontosságú valamennyi tehetős család számára. Szakértőink és együttműködőink széleskörű tapasztalatával a teljes családi vagyon számára kínálunk megoldást az ingatlanoktól a cégeken át egészen a likvid vagyonig.

 

Egyre többet hallani a „family office”-ról, de még nincs rá jó magyar szavunk. Mi is az valójában?

 

Legáltalánosabb formájában egy család vagyonát és befektetéseit adóhatékonyan megtervező és kezelő, a családtagok és a családi befektetések, vállalkozás(ok) boldogulását biztosító, szakemberek által vezetett vállalat. Hazánkban a „family office” számára a leghatékonyabb jogi kereteket a bizalmi vagyonkezelés biztosítja.

 

A családi vagyon gyakran számos, eltérő típusú vagyontárgyból áll, ezért a family office szolgáltatások kulcsa a teljeskörűség. Egy jó family office minden vagyontípushoz és szükséglethez rendelkezik megfelelő szakértővel. A legfontosabb területek a következők:

 

  • vállalkozások: a családi vállalkozás tulajdonosi irányítása keretében az ügyvezetés ellenőrzése, a vállalati stratégia – adott esetben – kidolgozása és jóváhagyása, valamint a vállalkozás felosztható nyereségének a családtagok közötti felosztása
  • ingatlanok: befektetések megtervezése, életciklusuk nyomon követése a vásárlástól kezdve az üzemeltetésen át egészen az értékesítésig
  • műgyűjtemények felügyelete: műkincsek biztosítása és védelme, a tárgyak eredetének igazolásától a nyilvános bemutatás megszervezésig, beleértve a szállítás lebonyolítását és az esetleges értékesítést is
  • jótékonysági tevékenység és alapítványok igazgatása: családi alapítványok és más non-profit szervezetek létrehozása, felügyelete, részvétel adományozási és támogatási szerződések kitárgyalásában.

 

Független bizalmi vagyonkezelőként objektív, szakmai és adminisztratív támogatást nyújtunk, miközben az aktív családtagok az üzlet vezetésére koncentrálhatnak, a nem aktív családtagok érdekeinek biztosítása mellett.