ÁLTALÁNOS VAGYONVÉDELEM, SPV LÉTREHOZÁSA

Nagyon sok vállalkozás tevékenysége múlik egy-egy vagyontárgy meglétén, ami lehet ingatlan, esetleg valamely fizikai eszköz, de leginkább szellemi tulajdon, know-how, szabadalom, vagy akár egy értékes védjegy, márkanév. Ezért az ilyen vagyontárgyat célszerű megóvni az üzleti tevékenységgel szükségképpen együttjáró kockázatoktól. Ennek egyik szokásos módja a tevékenységhez használt ingatlanoknak egy ingatlan kezelő társaságban tartása, amelytől a tevékenységet végző vállalkozás bérli az ingatlant.

A bizalmi vagyonkezelés még ennél is biztonságosabb megoldást kínál: a kezelt vagyon védett a vagyonrendelő, a vagyonkezelő és a kedvezményezett hitelezőitől egyaránt, így a védett vagyontárgy biztonságban van nemcsak a tevékenységet végző vállalkozás, hanem a tulajdonos és adott esetben annak a családja személyes hitelezőitől is. A védett vagyontárgyakat a bizalmi vagyonkezelő hasznosítja általában bérbe adás vagy használati jog engedése útján és szedi a bért, illetve a használati díjat, mely a kezelt vagyon bevétele lesz.

 

Az Apelso Trust Zrt ügyfelei megbízásából bizalmi vagyonkezelésbe veszi a védett vagyontárgyakat, gondoskodik azok biztosításáról és megfelelő hasznosításáról és a megbízásának megfelelőn felhalmozza vagy kiosztja a hasznosításból származó jövedelmet.